برای کاهش ورم بینی بعد از عمل چه اقداماتی باید انجام داد؟ اگر به تازگی جراحی بینی را پشت سر گذاشته اید ، حتما در دوران پر استرسی قرار گرفته اید. استرس قبل و بعد از عمل از چگونگی نتیجه آن نشات می گیرد. بدیهی است که ما به عمل جراحی زیبایی روی می آوریم تا صورت و بدنی بدون عیب و نقص داشته باشیم. هدف اصلی در راینوپلاستی بعد از حفظ سلامت فرد، رفع آن دسته از عیوب بینی است که مانعی برای زیبا و جذاب دیده شدن ما شده اند. با این وجود نمی توان کتمان کرد پس از هر روش زیبایی، درصدی از عوارض رخ می دهند که بعضی از آن ها به طور طبیعی با گذشت سیر نقاهت از بین می روند. اما مساله این است که بعضی دیگر از اثرات جانبی عمل زیبایی بینی نیازمند مداخله پزشکی هستند که یکی از آن ها التهاب و تورم بینی پس از عمل است. در این مبحث از سایت دکتر دنیا کرمی بهترین جراح بینی شیراز ، در علاوه بر ریشه یابی علت بروز ورم، به ارائه راهکارهایی می پردازیم که منجر به کاهش آن می گردد. اگر خواستار کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، پیشنهاد می کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه شوید.
علت ورم بینی بعد از جراحی
ابتدا لازم است توضیحی مختصر در رابطه با عللی که سبب تورم بینی می شوند ارائه دهیم. همانطور که می دانید جراحی بینی با دو تکنیک جراحی بینی به روش باز و بسته قابل انجام است. متداولترین نوع عمل بینی، روش باز است که به واسطه برش هایی که در کنار پره های دماغ و ستون وسط بینی ( کلوملا ) انجام می شود. برش ها باعث می شوند بهترین جراح بینی شیراز بتواند به راحتی پوست را از اسکلت زیرین بلند کنند تا تسلط دید وی به آناتومی دماغ بیشتر شده و ایرادات فانکشنالی و ظاهری آن را برطرف نماید. آسیب ها و تغییراتی که بر اجزایی همچون استخوان، غضروف و پوست وارد می شود، منجر به ورم بینی و التهابات درونی می شود. علاوه بر تورم و ملتهب شدن، خونمردگی در لایه زیرین پوست که در نواحی گونه ها، زیر چشم ها و غیره نیز کاملا قابل مشاهده است، عارضه ای کاملا طبیعی است.
مواردی دیگری که بر شدت گرفتن ورم بینی نقش دارند عبارتند از:
- مهارت جراح
تکنیک و تسلط جراح بینی بر روند پروسه می تواند امری تاثیرگذار بر نتیجه باشد. این حرف بدین معناست که هر چه تجربیات دکتر بیشتر باشد میزان دستکاری ها کمتر شده بنابراین بافت ها کمتر آسیب خواهند دید. دقت و ظرافت دکتر خوب عمل بینی علاوه بر تاثیری شگرف در نتیجه، بر چگونگی گذراندن فرآیند پس از عمل نیز موثر است.
- نحوه مراقبت ها
پس از اتمام عمل و هوشیار شدن فرد، جراح بینی نکات مهمی در زمینه نحوه مراقبت های بعد از جراحی را به فرد آموزش می دهد. چسب زدن بینی، تغذیه صحیح، نحوه خوابیدن و غیره همگی از جمله عواملی هستند که با کاهش عوارض جراحی بینی در ارتباط می باشند. بنابراین الزامیست فرد پیش از جراحی بینی، برنامه ریزی اصولی برای چگونه گذراندن دوره نقاهت خود را تعیین نموده و با تکیه بر دستورالعمل های گفته شده دکتر در مراقبت های بعد از جراحی بینی ، روزهای بعد از پروسه را پشت سر بگذراند.
چه مدت ورم باقی می ماند؟
شدت و طولانی شدن ورم بینی پس از عمل به مولفه های مختلفی بستگی دارد که مهمترین آن ها وضعیت پوست و میزان تغییراتی است که برای بهبود فرم آن به بافت ها اعمال شده است. اگر بینی گوشتالودی داشته اید و به منظور کوچک کردن ابعاد آن روی به جراحی بینی گوشتی در شیراز آورده اید، باید انتظار طولانی تر شدن تورم آن را داشته باشید. در مقابل، افرادی که بینی استخوانی دارند به واسطه داشتن پوستی نازک، با ورم کمتری مواجه شده و زودتر فرم نهایی را مشاهده می کنند. با این حال در هر دو گروه، ورم در روزهای ابتدایی رفته رفته به اوج خود نزدیک شده و سپس طی یک ماه و نیم تا حد زیادی فروکش می کند.
انواع ورم بینی بعد از جراحی
طبق فرمایشات جراح بینی خوب در شیراز ، با توجه وضعیت پوستی و آناتومی دماغ فرد می توان ورم ها را دسته بندی نمود که عبارتند از:
- تورم حاد
این نوع از ورم دماغ بعد از عمل، شایع ترین نوع است که درصد زیادی از مراجعین آن را تجربه می کنند. ضرباتی که به استخوان و غضروف ها برای شکل دهی به آن ها وارد شده اند سبب ورم می شوند. فرد می تواند امیدوار باشد که پس از گذشت یک ماه درصد زیادی از آن از بین برود.
- تورم مزمن
همانطور که از نام این نوع از ورم بینی مشخص است، ورم مزمن شده و می تواند تا ماه ها برجای خود باقی بماند. علت این التهاب تجمع شدن مایع میان بافتی است. بدن برای هر گونه تعرض واکنشی مقابله ای از خود بروز می دهد. زمانی که بافت ها دستخوش تغییر قرار می گیرند مایع بینابینی در موضع تولید و ترشح می شود تا با کمک به بافت آمده و روند بازیابی و ترمیم موضع را سرعت ببخشد. همین مساله با متورم شدن دماغ همراه می شود. اغلب افراد دارای بینی گوشتی با این نوع از ورم مواجه می شوند
- تورم کاذب
دوره بهبودی این تورم را که با نام حافظه پوست نیز شناخته می شود، طولانی است. برای افرادی که بینی بسیار بزرگی دارند نیاز است اسکلت آن بیشتر تراشیده شود تا به ابعادی قابل قبول تغییر شکل دهد. بنابراین حجم آسیب ها بیشتر بوده و میزان ورم نیز محسوس تر است.
نکات مهم درباره از بین رفتن ورم بینی بعد از عمل به توصیه بهترین جراح بینی در شیراز
حال که با علت و انواع تورم بینی آشنایی نسبی پیدا کرده اید، در این قسمت به ارائه راهکارهایی می پردازیم که می توانید طول مدت تورم را کاهش دهید:
- در مراقبت های بعد از جراحی بینی آمده است که با بالا نگه داشتن سر می توانید از هجوم خون به سر و موضع تحت عمل پیشگیری کنید. قرار دادن دو بالش زیر سر در حین خواب و استراحت، اثری بسیار مثبت در روند بهبودی شما دارد.
- مصرف مایعات را جدی بگیرید. آبرسانی به پوست و بدن سبب می شود مایع میان بافتی مبحوس نشده و به درستی پخش شود.
- در تغذیه خود از مصرف بعضی از مواد غذایی که ورم بینی را شدت می دهند، پرهیز کنید. در این راستا از مصرف غذاهای شور خودداری کرده و غذاهای آماده ای مانند کنسروها و فست فود را محدود و متوقف کنید.
- از جانب بسیاری از جراحان بینی برای کاهش درد و تورم بینی استفاده از کمپرس سرد توصیه شده است. البته به خاطر داشته باشید که پوست بینی و اسکلت آن در روزهای نخست پس از عمل بسیار حساس و آسیب پذیر است بنابراین کمپرس را در حوله ای تمیز بپیچید و سپس بر روی دماغ قرار دهید.
- شستشوی بینی بعد از جراحی نیز از دیگر راهکارهای بسیار اثر بخش برای کاهش ورم بینی است. زمانی که حفره بینی را با سرم های شستشو و محلول های خانگی آب نمکی شستشو می دهید، اسکارها و زخم های داخلی بینی به روند بهبودی نزدیک شده و همین مساله مساوی است با کاهش تورم بینی پس از جراحی. در خصوص زمان دقیق شستشوی بینی از دکتر خود راهنمایی بگیرید
- در طول این مبحث به تکرار گفته شد افراد دارای بینی گوشتی ورم بیشتری را در بینی خود شاهد خواهند بود. جراح بینی برای این دسته از افراد تزریق کورتون را درمانی موثر شمرده و با تعداد جلسات و دوز معین در فواصل زمانی مناسب، سعی در تسریع بخشیدن به فرآیند رفع ورم بینی می نماید.
آخرین دیدگاهها