5 عارضه از سیگار کشیدن بعد از جراحی بینی

توسط | خرداد ۲۲, ۱۴۰۳ | مقالات

در این مقاله از دکتر دنیا کرمی ، بهترین جراح و متخصص گوش و حلق و بینی شیراز، به بررسی جامع عوارض مصرف دخانیات از جمله قلیون و سیگار کشیدن بعد از جراحی بینی می‌ پردازیم و تمام جنبه‌ها و ضررهای احتمالی این پروسیجر را برای شما شرح می ‌دهیم. اگر شما سیگاری هستید ، زمانی که قصد دارید سیگار کشیدن را برای مدت زمانی که پزشک توصیه می کند ، کنار بگذارید ، ممکن است این امر برایتان بسیار دشوار باشد. اما شما باید از عواقب سیگار کشیدن بعد از عمل بینی آگاه باشید. متأسفانه ، عجله در شروع کشیدن سیگار بعد از جراحی پلاستیک صورت ، مانند جراحی بینی ، ممکن است مشکلات زیادی را برای شما به همراه داشته باشد. بیشتر پزشکان توصیه می ‌کنند که حداقل ۴ هفته قبل و بعد از عمل بینی از مصرف دخانیات خودداری کنید. در صورتی که این امر که یکی از مراقبت های مهم قبل و بعد انواع جراحی های زیبایی و درمانی بینی است را رعایت نکنید ، منجر به عوارض جانبی می شود که ممکن است موجب خطر برای روند بهبود شما شود.

 

سیگار کشیدن بعد از جراحی بینی

 

افزایش فشار خون و مشکلات قلبی

از جمله عوارض اصلی سیگار کشیدن بعد از جراحی بینی ، افزایش فشار خون است. سیگار کشیدن سبب افزایش فشار خون بیمار می‌ شود و افراد را در معرض خطر بیشتری برای خونریزی در طی جراحی ، حمله قلبی و مشکلاتی که بر روی بیهوشی تأثیر می ‌گذارد ، قرار می ‌دهد. پس از اینکه شما طی عمل جراحی قرار گرفتید ، سلول‌های بدن به اکسیژن و مواد مغذی بیشتری نیاز دارند تا سریعتر بهبود یابند. نیکوتین و مونوکسید کربن موجود در سیگار باعث تنگی رگ‌ها ، کاهش اکسیژن حاصل از خون و کند شدن فرآیند بهبودی در شخص می ‌شود. هر تأخیری در این فرآیند ممکن است خطر عفونت را افزایش دهد و همچنین نتایج مطلوب جراحی بینی را به شدت تحت تأثیر قرار دهد.

خطر عفونت بیشتر

یکی دیگر از عوارض سیگار کشیدن بعد از جراحی بینی که مورد استفاده قرار می گیرد ، خطر عفونت است. بدن ما به طور مداوم با انواع مختلفی از باکتری‌ها ، سموم و آلرژن‌ها مبارزه می‌ کند. بنابراین ، بعد از جراحی ، سلول‌های بدن ما به جهت بهبود بینی و ترمیم کامل استخوان‌ها و بافت‌های آسیب‌ دیده فعالیت می‌ کنند. نیکوتین به سلول‌های نوتروفیل ، که نقش مهمی در بهبود بافت‌های آسیب ‌دیده و جلوگیری از عفونت دارند ، تأثیر می ‌گذارد. بنابراین ، پس از انجام جراحی بینی ، خودداری از سیگار می ‌تواند توانایی این سلول‌ها را برای بهبود بینی کاهش داده و سلامت و نتایج دلخواه را به خطر بیاندازد.

مسدود شدن مجاری هوایی

یکی دیگر از عوارض سیگار بعد از عمل بینی ، انسداد راه هوایی است. اگر جراحی بینی شما شامل اصلاح انحراف تیغه بینی یا رفع سایر مشکلات مرتبط با مسدود شدن مجاری هوایی باشد ، باید حداقل برای چند هفته از سیگار کشیدن بعد از جراحی بینی خودداری کرد. همانطور که گفته شده ، سیگار باعث کوچک شدن رگ‌های خونی و کندی فرآیند بهبودی می‌ شود. اگر مجاری هوایی به درستی بهبود نیابد ، ممکن است به عفونت منجر شود و موجب مشکلات تنفسی طولانی ‌مدت و تأخیر در بهبودی بیشتر بیمار بعد از جراحی شود.

عوارض پوستی

از دیگر عوارض سیگار کشیدن بعد از عمل بینی می ‌تواند مضرات پوستی باشد. نیکوتین سبب کوچکی رگ‌های خونی سالم و بزرگ می ‌شود ، که به این معنی است که خون دیگر نمی‌ تواند به طور آزاد در بدن شما جریان یابد. به همین دلیل ، اکسیژن به طور کافی به بافت‌های آسیب ‌دیده نمی ‌رسد ، که پس از جراحی بسیار خطرناک است زیرا این بافت‌ها به مواد مغذی سالم و همچنین اکسیژن مورد نیاز سلول‌های خونی نیاز دارند. کمبود اکسیژن می‌ تواند به مرگ بافت‌ها منجر شود و در نتیجه ، پوست صورت یا بینی فرد دچار صدمه شود.

جای زخم‌ها

تأخیر در بازیابی زخم‌ها یکی دیگر از عوارض سیگار کشیدن بعد از جراحی بینی ، است. مصرف دخانیات می‌ تواند باعث تأخیر در تشکیل بافت‌های در حال بهبود شود ، که به دلیل کمبود اکسیژن و از طریق سلول‌های خونی به زخم می ‌رسد. این تأخیر می ‌تواند باعث افزایش احتمال ایجاد اسکارهای بزرگ شود. دود سیگار می ‌تواند سلول‌ها را در طول فرآیند بهبودی زنده نگه دارد ، اما توانایی حرکت آنها را کاهش ‌دهد ، که سبب جمع شدن نامناسب سلول‌ها در حاشیه زخم ها و در نتیجه ، افزایش اندازه زخم شود.